akkreditált
a kreatív
zene
módszertana
képzés

A közös zenélés öröme

kreatív zene zenei pedagógus képzés Fekete Anikó ODE Egyetem

Fekete Anikó

KREATÍV ZENE TANÁR, KÓRUSVEZETŐ, DOKTORANDUSZ

A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban szerzett színész II-es végzettséget. Ezután a Károli Gáspár Egyetemen tanult magyar nyelv és irodalom, illetve színháztudomány szakon. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen ének-zene–karvezetés alapszak után ének-zene–andragógia mesterszakot végzett. Doktori tanulmányaiban (ELTE NDI) a kreatív zenélés oktatását kutatja, a témában számos fontos publikációja, több önálló kötete jelent meg.

A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban kreatív zenét, ének- és hangképzést, kóruséneklést tanít, emellett kreatív zenei workshopokat vezet, az ELTE BTK Művészetközvetítő és Zenei Intézetében kreatív szolfézst oktat. Az ODE vezetőségi tagja.

Diákszínjátszó rendező képzésDiákszínjátszó rendező képzésakkreditált diákszínjátszó képzésakkreditált diákszínjátszó képzés jelentkezés

A következő képzés időpontja: 2022. május 13-29.

A képzés ütemezése:
Online szakasz indulása: május 13. önálló tananyag feldolgozás, a teszt kitöltésének határideje: május 27.
Kontakt órák: 2022. május 28-29.

Helyszín: Budapest, Fővárosi Művelődési Ház

A képzésre történő jelentkezés véglegesítésének feltétele:

  • képzési díj kifizetése
  • jelentkezési lap kitöltése, visszaküldése
A továbbképzés célja, hogy a résztvevők megismerjenek és kipróbáljanak kreatív zenei gyakorlatokat, szerezzenek jártasságot a kreatív zenei szakmódszertan szakmai és pedagógiai alkalmazásában. A képzés végére a résztvevők zenei kreativitása, továbbá innovatív és kooperációs készségei fejlődnek.

Néhány a képzés során feldolgozott témák közül:

A tematikai egységek a XX. századtól megjelenő alternatív zenepedagógiai irányzatok legmarkánsabb képviselőitől indulnak, majd a kreatív zenei gyakorlatok típusain át derül fény a módszer lényegére. A képzés résztvevői az online szakaszban önálló munkában, egyénileg dolgozzák fel az első tematikai egység ismeretanyagát, majd sajátélményű gyakorlatok során ismerkedhetnek meg a módszertani gyakorlatokkal. A jelenléti foglalkozásokon az elméleti előadások mellett főként kiscsoportos munkaformában dolgozzák fel a tananyagot.

A Sáry László zeneszerző, zenepedagógus által ismertté vált kifejezés és gyakorlatok sora már évtizedek óta jelen van hazánkban, s a továbbképzés részét képezi módszerének ismertetése, annak továbbfejlesztése. A legtöbb zenei módszertanban jelen van a kreatív zenei gyakorlatok logikája, Sáry László filozófiája.

Fekete Anikó úgy véli, hogy érdemes minél több emberhez eljuttatni a módszer pedagógiai sokszínűségét és megmutatni, hogy a zenei készségeken túl kommunikációt, együttműködést, problémamegoldó készséget is lehet általa fejleszteni. Az ODE képzése hiánypótló a kreatív zene módszertanának feldolgozásában, már csak azért is, mert az erősen gyakorlatorientált tevékenységet részben online tanulással valósítja meg.

Hogyan zajlik a képzés?

  1. Jelentkezel a képzésre.
  2. Kapsz az ODE Egyetemtől egy visszaigazoló e-mailt.
  3. Átutalod a képzési díjat.
  4. Jogosultságot kapsz (e-mailben), melynek segítségével már elérhetővé válik számodra a képzés e-learning része.
  5. Az e-learningben található lépéseknek megfelelően megkezdődik a továbbképzés (kontaktóra/ online szakasz/ teszt).
  6. A képzés zárásaként elkészíted a beszámolód/tesztet.
  7. Sikeres zárás esetén megszerzed a 30 órát igazoló tanúsítványt.

Melyek a tanúsítvány kiadásának feltételei?

Az e-learning tananyagok végén megtalálod a képzés teljesítésének feltételeit.

Hogyan kapom meg a tanúsítványt?

Amennyiben a képzés minden feltételét teljesítetted, a tanúsítványodat személyesen átveheted az Országos Diákszínjátszó Egyesület székhelyén (7633 Pécs, Endresz Gy. u. 2/b.) vagy előzetes kérésedre postán elküldjük számodra.

Az első képzési blokk tematikája

A kreatív zene módszertana elnevezésű képzést blended, azaz online és személyes kontaktórákat tartalmazó formában Fekete Anikó dolgozta ki.

A második képzési blokk tematikája

Feltöltés hamarosan

A Harmadik képzési blokk tematikája

Feltöltés hamarosan

A negyedik képzési blokk tematikája

Feltöltés hamarosan