akkreditált
a kreatív
tánc
módszertana
képzés

A közös tánc öröme

kreatív zene zenei pedagógus képzés Fekete Anikó ODE Egyetem

Gera Anita

SZABADÚSZÓ TÁNCMŰVÉSZ, TÁNCTANÁR, KOREOGRÁFUS ÉS JÓGAOKTATÓ

Több, mint tíz évig volt a Magyar Állami Népi Együttes szólistája. Jelenleg a TranzDanz táncosa, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tánctanára, a Színház és Filmművészeti Egyetem néptánc tanára. 2018-ben megalapítja saját társulatát a DanceLab-et, mely projekt alapon működik, évente egy bemutatóval áll közönség elé.

A magyar néptánc nyelvezetén nevelkedve számos hazai néptánciskola módszertanával találkozott. A Táncművészeti Egyetemen Lévai Péter módszertanát sajátította el és mai napig tanítási gyakorlatában ezt, és ennek sajátos továbbfejlesztését alkalmazza. A Magyar Állami Népi Együttesben találkozott Mihályi Gábor, Farkas Zoltán (Batyu), Horváth Csaba, Kovács Gerzson Péter koreografálási és komponálás technikájával, ami mai napig meghatározza művészeti látásmódját.

Különböző tánckurzusokon vett részt és vesz részt. Többek között Buday Melinda Limón tánctechnika kurzusán, Ladjánszki Márta horton tánctechnikai workshopján, kontakt és egyéb testtudati kurzusokon, mint pl. Feldenkrais, Bárdos Adrienne vezetésével.

A prevenció is fontos része életének, ezért kezdett el foglalkozni a jógával. Gerincjóga oktatóként több kurzus tartott, és voltak rendszeres órái is. Az astanga jóga irányzatával 2016-ban találkozott, amit Abdulwahab Nadia-tól tanulhatott.

Diákszínjátszó rendező képzésDiákszínjátszó rendező képzésakkreditált diákszínjátszó képzésakkreditált diákszínjátszó képzés jelentkezés

A következő képzés időpontja: 2023. augusztus 4-6., 11-13.

Helyszín: Budapest

Jelentkezési határidő: 2023. július 20.

A képzésre történő jelentkezés véglegesítésének feltétele:

  • képzési díj kifizetése
  • jelentkezési lap kitöltése, visszaküldése

A továbbképzés célja, hogy a résztvevők ismerjék meg a különböző testtudatot kialakító technikákat és táncműfajokat (néptánc, kortárs tánc); sajátítsanak el kötött táncelemeket, motívumokat, mozgásfolyamatokat; sajátítsanak el a különböző tánctechnikákat, amelyek mozgáslehetőségeit felhasználva, saját önálló kreációkat hozhatnak létre; szerezzenek jártasságot a mozgás improvizációban és mozgástervezésben; szerezzenek jártasságot a néptánc és kortárstánc szakmai és pedagógiai alkalmazásában; ismerjék meg, hogyan ötvözhető a néptánc műfaj és a Graham, Limón táncstílusok; cél továbbá olyan mozgásos eszközkészlet kialakítása, amely hozzásegíti a résztvevőket akár a saját mozgásnyelv kialakításához is.

Néhány a képzés során feldolgozott témák közül:

A magyar néptáncok ismertetése, Modern- Kortárstánc technikák a XX. századtól napjainkig; A néptánc mozdulattípusai: lépés, ugrás, forgás-keringés A súlyt hordó láb mozgása és a gesztusok. A lüktetés, ritmus és tempó értelmezése a zenében; Mozdulatimprovizáció a magyar néptáncban Mozdulatrögtönzés; tér, ritmikai és dinamikai összetevők; Modern- Kortárs tánc technikai alapok; Mozgásimprovizáció; Néptánc mozdulattípusaiból álló modern-kortárs tánctechnika alapjaiból az idő-tér-dinamikai paraméterek figyelembevételével improvizáció és szerkesztett tánc.

Hogyan zajlik a képzés?

  1. Jelentkezel a képzésre.
  2. Kapsz az ODE Egyetemtől egy visszaigazoló e-mailt.
  3. Átutalod a képzési díjat.
  4. Jogosultságot kapsz (e-mailben), melynek segítségével már elérhetővé válik számodra a képzés e-learning része.
  5. Az e-learningben található lépéseknek megfelelően megkezdődik a továbbképzés (kontaktóra/ online szakasz/ teszt).
  6. A képzés zárásaként elkészíted a beszámolód/tesztet.
  7. Sikeres zárás esetén megszerzed a 30 órát igazoló tanúsítványt.

Melyek a tanúsítvány kiadásának feltételei?

Az e-learning tananyagok végén megtalálod a képzés teljesítésének feltételeit.

Hogyan kapom meg a tanúsítványt?

Amennyiben a képzés minden feltételét teljesítetted, a tanúsítványodat személyesen átveheted az Országos Diákszínjátszó Egyesület székhelyén (7633 Pécs, Endresz Gy. u. 2/b.) vagy előzetes kérésedre postán elküldjük számodra.

A kreatív tánc módszertana tematikája

A kreatív tánc módszertana blended, azaz online és személyes kontaktórákat tartalmazó formában Gera Anita dolgozta ki.