akkreditált
diákszínjátszó
csoportvezetői
ismeretek
képzés

Így vezesd a csoportodat!

csoprtvezetési ismeretek Keresztúri József ODE Egyetem diákszínjátszó

Keresztúri József

DRÁMAPEDAGÓGUS, MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM, TÖRTÉNELEM SZAKOS KÖZÉPISKOLAI TANÁR, EGYETEMI OKTATÓ

Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett pedagógus, egyetemi oktató, közoktatási vezető, mesterpedagógus, szaktanácsadó.

A Vörösmarty Mihály Gimnázium drámatagozatán szerzett pedagógiai és vezetői tapasztalatait egy évtizeden át a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium igazgatójaként kamatoztatta. Az ODE korábbi elnöke.

Diákszínjátszó rendező képzésDiákszínjátszó rendező képzés

1. blokk

A következő képzés időpontja: 2021. szeptember 11-25.

A képzés ütemezése:
Kontakt órák: 2021. szeptember 11. és 25.
Online szakasz indulása: 2021. szeptember 14-24. önálló tananyag feldolgozás, a teszt kitöltésének határideje: szeptember 24.

Helyszín: Budapest, Fővárosi Művelődési Ház

A képzésre történő jelentkezés véglegesítésének feltétele:

  • képzési díj kifizetése
  • jelentkezési lap kitöltése, visszaküldése:
akkreditált diákszínjátszó képzésakkreditált diákszínjátszó képzés jelentkezés

2. blokk

Hamarosan

A továbbképzés célja, hogy a résztvevő megismerje a diákszínjátszó csoport létrehozásához, összefogásához, irányításához szükséges alapvető vezetői ismereteket, és váljon képessé azok gyakorlati alkalmazására. Cél, hogy a résztvevők képesek legyenek a csoportkohézió megteremtésére, a csoportdinamikai problémák kezelésére.

Keresztúri József szerint a továbbképzési program a magyar köznevelés minden szegmensében hasznos speciális vezetői ismeretek elsajátításában nyújt segítséget. A képzést az a mindennapos tapasztalat hívta életre, hogy bár a pedagógusok és a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő kollégák között akad olyan, aki szívesen vállalná ezt a feladatot, de nem érzi eléggé felkészültnek magát erre.

Néhány a képzés során feldolgozott témák közül:

A továbbképzés két gyakorlati foglalkozásból és a köztük lévő online tanulási folyamatból áll. Mindezek eredményeként a résztvevők felvérteződnek azokkal a pedagógiai, pszichológiai, kommunikációs, színházelméleti és drámajátékvezetői alapokkal, amelyek birtokában – szakvégzettségüktől függetlenül – a siker esélyével vághatnak bele egy diákszínjátszó csoport létrehozásába és működtetésébe.

A képzés során megismerkedünk a diákszínjátszó csoportvezető személyiségének és vezetői stílusának, képességeinek alapvető összetevőivel, magunkon próbáljuk ki a tervezés, a célmeghatározás, a motiválás, a konfliktuskezelés játékos formáit, tudatosítjuk és célra szabjuk az egyébként is meglévő képességeinket és pedagógiai, illetve vezetői tudásunkat, feloldjuk a bennünk lévő gátlásokat. Kísérletet teszünk arra, hogy mi magunk is élményekhez jussunk az iskolai tevékenységünk során.

Azt nem kell bizonyítani, hogy mit kap ebben a közös játékban a tanuló: a diákszínjátszó csoportok különleges módon, alkotó szabadidős tevékenység formájában segítik a tanulás folyamatát, a személyiség fejlődését. A diákszínjátszás olyan képességeket fejleszt, amelyek birtokában a tanuló minden területen hatékonyabban képes teljesíteni.

Hogyan zajlik a képzés?

  1. Jelentkezel a képzésre.
  2. Kapsz az ODE Egyetemtől egy visszaigazoló e-mailt.
  3. Átutalod a képzési díjat.
  4. Jogosultságot kapsz (e-mailben), melynek segítségével már elérhetővé válik számodra a képzés e-learning része.
  5. Az e-learningben található lépéseknek megfelelően megkezdődik a továbbképzés (kontaktóra/ online szakasz/ teszt).
  6. A képzés zárásaként elkészíted a beszámolód/tesztet.
  7. Sikeres zárás esetén megszerzed a 30 órát igazoló tanúsítványt.

Melyek a tanúsítvány kiadásának feltételei?

Az e-learning tananyagok végén megtalálod a képzés teljesítésének feltételeit.

Hogyan kapom meg a tanúsítványt?

Amennyiben a képzés minden feltételét teljesítetted, a tanúsítványodat személyesen átveheted az Országos Diákszínjátszó Egyesület székhelyén (7633 Pécs, Endresz Gy. u. 2/b.) vagy előzetes kérésedre postán elküldjük számodra.

Diákszínjátszó csoportvezetői ismeretek tematikája

A diákszínjátszó csoportvezetői ismereteket tartalmazó képzést blended, azaz online és személyes kontaktórákat tartalmazó formában Keresztúri József dolgozta ki.

Diákszínjátszó csoportvezetői ismeretek haladóknak tematikája

A „Diákszínjátszó csoportvezetői ismeretek haladóknak” elnevezésű továbbképzés szervesen épül a „Diákszínjátszó csoportvezetői ismeretek” továbbképzés tematikájára. A jelentkezésnek nem feltétele az alapozó továbbképzés elvégzése, de mindenképp hasznos előképzettségnek számít az ott elsajátítható tudás.